Welkom in de mooie gemeente Leidschendam-Voorburg

Deze gemeente is in 2002 ontstaan door de Leidschendam en Voorburg samen te voegen. De oudste vermelding van de naam Voorburg dateert zich uit 777. Het gebied werd geruime tijd daarvoor al bewoond. Zo bevond zich ter hoogte van het huidige Voorburg in de tweede en derde eeuw een Romeinse nederzetting met de naam Forum Hadriani. Leidschendam ontstond pas in 1938, door een samenvoeging van de eeuwenoude dorpen Stompwijk en Veur. De naam Leidschendam heeft wel een historische oorsprong en werd al eeuwenlang gebruikt voor de bebouwing rondom de sluis in de Vliet.

Toen het inwonertal van Den Haag in de twintigste eeuw enorm toenam, werd een deel van de groei opgevangen door Voorburg (in de jaren twintig en dertig) en Leidschendam (in de jaren vijftig, zestig en zeventig). Zo ondergingen deze dorpen in enkele tientallen jaren een gedaanteverwisseling van landelijk naar stedelijk gebied, met een inwonertal van 78.000.

In Leidschendam-Voorburg kan je terecht voor een stuk toerisme en recreatie. Recreatiegebied Vlietland is populair in de regio, de horeca rondom de Sluizen in Leidschendam is erg uitnodigend en in Voorburg kan je terecht bij musea als Hofwijck en Swaenswijck. Op het gebied van shopping kan je in deze gemeente je hart ophalen. In Voorburg is er veel aanbod in de Julianabaan en het Huygenskwartier. In dit gebied van je vele authentieke winkeltjes en speciaalzaken op gebied van lifestyle en fashion. Daarnaast is er ook veel horeca te vinden net als in Leidschendam-Centrum, waar het gebied rond de sluizen en echte trekpleister is, waar je zeker een keer een terras moet hebben gepakt.

Uniek in het winkelaanbod van Leidschendam-Voorburg is de aanwezigheid van the Mall of the Netherlands die in het voorjaar van 2021 feestelijk geopend gaat worden. Dit winkelcentrum wordt het grootste en modernste winkelcentrum van Nederland en zal mensen vanuit het hele land naar Leidschendam-Voorburg trekken.

Zoals je ziet is er heel veel te ontdekken en te beleven in deze gemeente. Zien wij je snel?